18. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazon lükkab Kindle’it USA koolidesse

Amazon.com Inc teatas initsiatiivist saada oma Kindle’i e-lugerid ja tahvelarvutid USA koolidesse, rünnates turgu, kus on väga edukas Apple Inc.’i iPadi seade, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Amazon ütles, et on testinud Kindle’it viimaste aastate jooksul sadade lasteaia- ja koolilastega USAs, müünud seadmeid allahindlustega ning aidanud osta ja jagada e-raamatuid õpilastele.

Kolmapäeval tõi Amazon avalikkuse ette Whispercasti, teenuse, mis võimaldab koolidel juhtida Kindle seadmete gruppe ühest internetipõhisest asukohast.

Amazoni käik haridusse on osa suuremast pingutusest saada Kindle’id võimalikult paljudesse kätesse. Ettevõte loodab hakata põhilist tulu teenima e-raamatute, rakenduste, mängude, muusika ja video kaudu, mida hakatakse Kindle’i abil kasutama.

Amazon ütles, et Kindle’eid on palju lihtsam õpilasel kaasas tassida, kui mitut reaalset raamatut. Samas on väga raske e-lugeri abil mitut raamatut korraga kasutada.

Amazoni aktsia hind oli USA kauplemispäeva lõpu poole tõusnud 1,21%, 246,9 dollari peale.

Autor: Teele Liblik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052