19. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma sai 6 mln eurose süsti

Eesti edukamaid idufirmasid, inseneride sotsiaalvõrku arendav GrabCAD sai Ameerikas 8,15 mln dollarilise (6,3 mln eurot) rahasüsti.

Raha tuleb riskikapitalifirmalt Charles River Ventures, mille panus uute (David Sacks, endine PayPali tegevjuht ja nn intraneti Yammer üks rajajatest) ja seniste investorite (Atlas Venture, NextView Ventures ja Matrix Partners) abiga ulatub GrabCADis 14 mln dollari ehk ca 11 mln euroni, kirjutab Techcrunch.

GrabCAD teatas, et kasutab raha ettevõtte kasvu kiirendamiseks. Idufirma tahab täiustada senist veebipõhist sotsiaalvõrku, et ideekavandite ja kolmemõõtmeliste makettide jagamine klientide, teiste inseneride ja huviliste vahel oleks veel sujuvam.

GrabCADi peakorter asub Bostonis, arendusüksused Eestis. Ettevõtte veebi kasutab 250 000 inimest ehk ligi neli korda enam kui aasta alguses.

Autor: Rivo Sarapik, aripaev .ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755