Autor: Rainer Saad • 22. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raskustes Sharpi aktsial suur tõus

Sharpi aktsia tõusis täna 11 protsenti, kuna Jaapani meedia teatel tõstab raskustes ekraanitooja tootmisvõimsust enda kõrge definitsiooniga ning energiasäästlikel IGZO ekraanidel, mida loodetakse müüa erinevatele arvutitootjatele.

Sharp tõusis varajasel kauplemisel Tokios 165 jeenini, mis on kahe kuu suurim päevane tõus. Aktsia lõpetas 7,4% üleval.

Kyodo uudisteagentuuri sõnul tõstab Sharp enda IGZO ekraanide tootmisvõimsust, mida firma üritab müüa teiste arvutitootjate seas ka Lenovole, Dellile ja Hewlett-Packardile. Agentuur ei teatanud veel ühestki kindlast tarnelepingust.

Kuna Sharpi televiisorite äri on languses, siis loodab firma oma IGZO ekraanidega kasumeid taastada.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052