23. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia laseb välja 1 miljardi dollari jagu konverteeritavaid võlakirju

Nokia plaanib tekitada 750 miljonit eurot (980 miljonit dollarit), andes välja võlakirju, mida saab muuta aktsiateks, vahendas finantsuudisteagentuur Reuters.

Kunagine suurim mobiiltelefonide tootja on jäänud kaugele maha Apple’i iPhone’idest ja Samsungi Galaxy telefonidest. Praegu on Nokial suured lootused järgmisel kuul müükitulevate uute telefonide peal.

Kuna Nokia puhta sularaha varud vähenevad jõudsalt ja krediidireitingud on viimase aasta jooksul alandatud rämpsu peale, siis ütlevad analüütikud, et ettevõte peaks näitama pöördepunkti järgmiste kuude jooksul, et alles püsida.

Nokia aktsia hind kukkus üle 7%, kui investorid hakkasid muretsema, et uute võlakirjade lõpuks aktsiateks muutmine alandab kasumit aktsia kohta. Samas arvavad analüütikud, et konverteeritav võlakiri, mis tavaliselt maksab madalamat intressi, sest pakub investorile võimalust raha teha, kui on konverteeritud aktsiaks, on tark otsus.

Nokia neto sularaha positsioon langes septembris 3,6 miljardi euro peale, juunis oli see näitaja 4,2 miljardit eurot. Lisaks lõpetas Nokia kolmanda kvartali 3,8 miljardilise laenukoormusega, millest 1,75 miljardit olid võlakirjad, mille tähtaeg on 2014. aasta.

Konverteeritavate võlakirjade tähtaeg on 2017. aastal ja nad maksavad kupongiintressi 4,25% ja 5% vahel. Võlakirjade konverteerimishind aktsiatesse tuleb arvatavasti 28-33% kõrgem Nokia aktsiate turuhinnas pakkumise alguse ja hindamise ajal.

Nokia aktsia hind oli USA kauplemispäeva keskpäeval -5,52%, 2,65 dollari peal.

Autor: Teele Liblik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052