Autor: Ave Lepik • 1. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Käivitub kohtutäiturite e-oksjonikeskkond

Valitsuse istungil sai täna heakskiidu eelnõu, millega sätestatakse kohtutäiturite poolt vara müügiks kasutatavate e-oksjonikeskkondade nõuded ning ennekõike täpsustati oksjonite korralduslikku külge.

Kohtutäiturite ja Pankrotihaldurite Koja esimehe Mati Kadaku hinnangul aitab eelnõu paremini korraldada kohtutäiturite ja pankrotihaldurite tööd.

Peamiselt muudetakse oksjonite läbiviimise korda, näiteks oksjoni pikkuse määramist ning seda, kaua peab olema võimalus senist parimat pakkumist üle pakkuda. Ka tagatisraha ja ostuhinna tasumine saab selged raamid ning tähelepanu on pööratud ka esindaja kaudu oksjonil osalemise võimalustele. Kuna tegemist on e-lahendusega, siis on reguleeritud käitumine oksjoni jooksul tekkinud tehniliste tõrgete korral.

Teine suurem muudatus loob alused avalik-õiguslike nõuete automatiseeritud töötlemiseks. Kuna nõuete kogumise ja jagamise töö maht on olnud jätkuvalt suur, on kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koda alustanud juba justiitsministeeriumiga koostöös neid probleeme lahendava elektroonilise tööriista loomisega.

Lisaks toob eelnõu kaasa ka väiksemaid muutusi. Näiteks võimaluse ilma sissenõudja või võlgniku avalduseta müüa vallasasju, mille väärtus ei ületa 100 eurot või korraldada nende müümine näiteks komisjonikaupluse kaudu.

Kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja oksjonikeskkond plaanitakse kasutusele võtta 1. jaanuarist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755