Autor: Marek Mühlberg • 2. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maris Lauri: IKT kasv on olnud parem kui majanduses üldiselt

Maris Lauri tõdes konverentsil "Eesti IT visioon 2020", et IKT sektori kasv on olnud parem kui Eesti majanduses üldiselt.

Lauri sõnul moodustas 2010. aastal IKT sektori kasv 18% kogu riigi majanduskasvust (8,3%). Probleemina tõi analüütik välja, et viimastel aastatel pole tootlikkus kasvanud, kuid seda võib vähemalt osaliselt põhjendada kriisiaastatega.

Lauri kõneles ka sektori murekohtadest ja tõdes, et  sarnaselt muule maailmale pistetakse ka Eestis rinda väheneva ja vananeva rahvastikuga. "Ainult pealetuleva põlvkonna noortest ei piisab, sest samaaegselt väheneb tööjõuline elanikkond," lausus analüütik. Lauri puudutas põgusalt ka ümberõppe teemat ja tõdes, et olemasoleva tööjõu puhul tuleks kaaluda täiendõpet, et tõsta inimeste oskuste taset.

 

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052