Autor: Marek Mühlberg • 6. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT võitis kaugloetavate elektriarvestite sidelahenduse riigihanke

Elektrilevi OÜ kuulutas kaugloetavate elektriarvestite ühenduse tagamiseks välja kuulutatud riigihanke võitjaks AS EMT.

Kaugloetavate elektriarvestite kõige nähtavam efekt on inimese jaoks just see, et näitu ei pea enam ise teatama, vaid andmed edastatakse võrguettevõtjale üle mobiilsidevõrgu.

„Usaldusväärse ja turvalise lahenduse kõrval oli mobiilsidepartneri hankes oluliseks kriteeriumiks ka hind. EMT pakkus siin kõigi tingimuste parimat kombinatsiooni, et tagada ligi poolt miljonit elektritarbijat puudutava projekti jaoks turvaline ja töökindel lahendus võimalikult säästlikult,“ lausus Elektrilevi juhatuse liige Tarvi Thomberg.

Lisaks näiduteatamisest vabanemisele toovad uued arvestid klientidele lühemad elektrikatkestused, kuna info võrguprobleemidest jõuab siis Elektrilevile automaatselt ka madalpingevõrgust, mis täna veel infosüsteemide kaudu nähtav ei ole. Samuti lihtsustab elektrikoguste kauglugemise süsteem vaba elektrituru toimimist, kuna andmete liikumine kõikide turuosaliste vahel toimub kiiresti.

Riigihankega otsis Elektrilevi teenusepakkujat 62 396 SIM-kaardile ja kaugloetavatele elektriarvestitele vajaliku sidelahenduse väljatöötamiseks. SIM-kaardid võetakse kasutusele nelja aasta jooksul, riigihanke lepinguperioodi pikkuseks on kokku 16 aastat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755