Autor: Marek Mühlberg • 13. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loe, millised ideed jõudsid Äppmiljonäri finaali

„Äppmiljonäri“ kampaania raames esitatud 9535 erinevat idee seast on žürii välja valinud kümme finalisti, kes jätkavad võistlust Äppmiljonäri võidu nimel.

Finaali jõudnud rakenduste ideede hulka kuuluvad veinigiid, sõjamäng, teenuste vahendus, autoomaniku ja sõitja kokkuviimine, lemmikloomaotsija, linnulaulutuvastaja, inimeste kokkuviimine, terviseraamat, taaskasutus ja kaameraäpp.

Kümne finalisti hulgast teeb žürii oma otsuse käesoleva nädala jooksul ning võitja kuulutatakse välja 19.novembril kell 15:00 Solarise Keskuses.

Võitja väljakuulutamise järel asutakse rakendust arendama, milleks kulub eeldatavalt 2-3 kuud. Seejärel läheb äpp Apple AppStore´i ja Google Play rakendustepoodi. Kõik rakendusest teenitavad tulud ja rakenduse omandiõigus jäävad rakenduse idee esitajale. Arenduse kulud kannab EMT.

5-liikmelisse žüriisse kuuluvad Garage48 asutaja ja mentor Ragnar Sass, ajakirja Digi peatoimetaja Henrik Roonemaa, Creative Mobile asutaja Vladimir Funtikov, infotehnoloog ja IT-visionäär Linnar Viik ning EMT tehnoloogiadirektor Tiit Tammiste.

Alljärgnevalt on toodud finalistide ideed algses sõnastuses:

Sancho Panza

Äpi ideeks on abistada kiiresti ja lihtsalt nõutavaid teenuseid, mis teevad meie igapäevaelu veidi lihtsamaks. Kui teil on vaja ükskõik millist majapidamis- või tarbeteenust (hooldus, koolitus, transport jne), pange oksjonile oma soov ja oodake, kuni teised rakenduse kasutajad (oma valdkonna spetsialistid) pakuvad teile parima hinna ja tingimused. Sancho Panza oksjon on nagu väike turuplats nutitelefonis. Oled tarbija? Saad ilma aja raiskamise ja jõupingutuseta luua oma partii! Kas oled teenuse pakkuja? Laienda oma püsiklientide ringi!

Intelligentne terviseraamat

Rakendus võimaldab omada ülevaadet haiguste, vastunäidustuste, vaktsiinide jne kohta, tuletab meelde arstivisiidi, süsti, rohuvõtmise aja ning võimaldab teha peresisest tervisemonitooringut (nt lapse kasvukõverad, pereliikmete kehamassi-indeksid jne) ja sisaldab erinevaid nõuandeid (esmaabi, päevane kalorinorm jne). Infot saab pereliikmetele jagada ja oma koduarvutisse alla laadida.

DPhoto

DPhoto [de:pfoto] on äpp, mis paneb su fotod lugu jutustama. Kujuta ette, et vaatad Pariisi Notre-Dame kirikut Pariisis, kadreerid üldvaate ja teed pilti. Seejärel puudutad näpuga peaukse kohal olevaid kujukesi, liigud ligemale, teed neist pildi, puudutad peaust,  astud sisse ja teed interjöörist pildi. Ja nii täpselt nii sügavuti-laiuti kui soovid. Ja jagad selle kogemuse ühe klõpsuga sõpradele Facebookis või paned üles isiklikku blogisse, mille külastajad saavad mööda pilti sisse-välja käia, asju lähedalt uurida nagu sinuga koos kohapeal olles. Või kujuta ette äpi võimalusi, kui üritad müüa või üürida oma korterit, jahti, maamaja.

Linnulaulu tuvastaja

Rakenduse idee on nutikas ja lihtne lahendus küsimusele: Kes see küll olla võiks?Lindude laulu kuuleme erinevates keskkondades. Alati me ei märka lindu, kes puuokste vahel laulab, kuid tahaksime siiski teada, kes teeb sellist häält, mis meis huvi tekitab.Aplikatsiooni abil leiad linnuhääle järgi linnuliigi, see näitab sulle antud esitaja kohta pilti ja kuvab informatsiooni liigikirjeldusest. Loodus on meie ümber, mitte vastupidi.

YouRing

Luuakse kiire, mugav  ja ohutu süsteem autojuhtide ja sõitasoovijate kokkuviimiseks. YouRing  positsioneerib  rakenduse aktiveerinud autojuhid ja  jalakäijad, võimaldab määrata sõidusuunad ning pakub võimalusi nende ühildamiseks.  Autoomanike ja jalakäijate kulud vähenevad. Isikute tuvastuse ja reitingu süsteem tagab kasutajate ohutuse.

Bazaar - pane oma garderoob raha teenima

Bazaar võimaldab paari nupuvajutusega enda vähekantud riideesemed uuesti müüki panna ning teiste garderoobidest uusi avastusi teha. Tee pilt, määra hind ja jaga kuulutust sotsiaalvõrgustikes. Muu eest hoolitseme meie! Bazaari abiga avad oma garderoobi maailmale.

CellWars

Kes meist poleks kunagi ruudulisel paberil mänginud laevade pommitamist? CellWars toob mängu põhimõtte tänapäeva olukorda ning tegevuse maale lastes sõpradel üksteist linnatänavail erinevate pommide ja rakettidega püüda. Mäng põhineb Google Mapsi ja telefoni GPSi kiibi koostööl, andes võimaluse sõbral ära arvata, kuhu Sa end peitnud oled ning sinu poole mõni vigur teele panna.Mängija kasutuses on nii uhke sõjatehnika, mida ka USA armee endale kadestaks. Arsenal sisaldab erinevate omadustega ründerelvi kui ka vahendeid, mis aitavad vastase rünnakut nurjata.CellWarsi saab mängida kõikjal – kodus, koolis, pubis või kinos – lihtsalt arva ära, kus su sõber end peidab ja pane raketid teele!

WINERO - Sinu isiklik giid veinimaailmas

Sa oled oodanud liiga kaua, et see maitsev, kuid keeruline veinimaailm oleks mõnikord veidi lihtsam. Sa võib-olla isegi tunned kedagi, kes valdkonda teab, aga kui tihti Sa talle ikka helistad küsimusega – mis veini ma täna peaksin valima?

WINERO jagab Sulle soovitusi Sinu emakeeles lihtsalt, arusaadavalt ja kohe, kui:

soovid osta poest pudeli head veini, kuid valik võtab silme ees kirjuks;plaanid kodus õhtusööki, mille teeb täiuslikuks vaid õigesti valitud vein;naudid restoranis väga maitsvat veini ja soovid sellist maitset tunda kunagi veel ja veel.

Kohtume!?/Let's meet!?Äpp, mille abil on uute tutvuste leidmine lihtne, põnev ning ajasäästlik- defitsiitne aeg ei kulu arvutis erinevates portaalides sobiva otsimisele ning tuhandete profiilide sirvimisele.

Luues endale profiili on võimalik sisestada ka ideaalse otsitava omadused ning kui sisestatud kriteeriumitele vastav inimene viibib otsijast  nt 1 km raadiuses, annab telefon sellest märku, kuvades ekraanile leitu profiili ning asukoha, misjärel on võimalik enda valitud viisil leituga kontakteeruda (sms, helistades, kiirteade jm). Teate saaja telefoni ekraanil kuvatakse saatja profiil (soovib tutvuda), võimalik on nõustuda voi valida "teinekord". Kus iganes viibides voi millega iganes tegeledes, on võimalik leida täpselt see, keda ammu otsinud oled. Kõik mida vajad, on nutitelefon!

Find Me

FindME on äpp, mis aitab leida kadunud lemmikloomi. Äpp saadab kadunud looma teate kasutajatele, kes asuvad piirkonnas, kus loom kaduma läks.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052