Autor: Kaisa Gabral • 15. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pillesaar: Edaspidi ilmselt Reformi ei vali

Ettevõtja Jaan Pillesaar on seni valinud Reformierakonda, kuid lugedes ühe tipp-reformierakondlase seisukohta, et uutel võimalikel erakondadel polegi valitsemise võimekust, on tõenäosus, et ta seda erakonda enam ei vali, olemas.

"Olen aastaid Reformierakonda valinud, aga edaspidi tõenäoliselt enam mitte.

Selline tunne mul tekkis, kui lugesin ühe tipp-reformierakondlase seisukohta, et uutel võimalikel erakondadel polegi valitsemise võimekust. Võibolla on see vanamoodne, kuid minul isiklikult asub väärtuste skaalal ausus kõrgemal kui võimekus. Võib ka vastupidi öelda: halvim võimalik kombinatsioon ühiskonnale on ebaaus ja võimekas inimene," vastas Pillesaar küsimusele, kuidas ta suhtub Harta12 püstitatud teesidesse ning kas selliseid pöördumisi on vaja.

"Oma firmades olen sellistest inimestest loobunud päevapealt. Sest kes valetab, see ka varastab. Nii on eestlased läbi aegade öelnud ja see ütlus ei ole niisama tekkinud," lisas ettevõtja.

"Kui rääkida konkreetsetest tegudest, siis Eesti demokraatiat parandaks isikupõhised valimised. See tähendaks, et hääli ei ole võimalik teistele erakondlastele edasi kanda. Mõistan, et erakonnasiseselt on ebaausatest kolleegidest lahti öelda väga raske. Isikupõhiste valimiste korral teeksid selle otsuse erakondlaste eest valijad," avaldas ettevõtja arvamust.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755