Autor: Ave Lepik • 16. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nutitelefon on taskus veerandil eestimaalastest

Gartneri uuringufirma statistika järgi suurenes nutitelefonide müük aastaga 47 protsendi võrra.

Võrreldes EMT nutitelefonide müüki kolmandas kvartalis 2011 ja 2012, on tänavu nutitelefonide müük kasvanud rekordilised 66%, teatab ettevõte.

„Nutitelefonide kasvu Eestis ja EMTs on peamiselt vedanud Samsung ja Sony Mobile (varasem Sony Ericsson),“ kommenteeris EMT seadmete müügi osakonna juhataja Ardi Ratassepp. „Lisaks on olulise panuse andnud ka Apple ja LG.“

Nutitelefoni kasutab praegu hinnanguliselt ca 25% Eesti telefonikasutajatest ning nagu näitab nutitelefonide müügistatistika, vahetatakse tavalisi mobiiltelefone nutitelefonide vastu üha kiirenevas tempos.

Kindlasti on nutitelefonide arvu ülikiire kasvu põhjuseks nende üha soodsamaks muutuv hind, sest igati arvestatava nutitelefoni saab kätte juba ca 100 euroga, märkis Ratassepp.

Enim on ostetud Android-operatsioonisüsteemiga nutitelefone.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755