Autor: Ken Rohelaan • 26. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hewlett-Packardi partner müüs ettevõtte teadmata seadmeid Süüriasse

Arvutitootja Hewlett-Packard (HP) teatas USA Väärtpaberite ja Börsitehingute Komisjonile (SEC), et nende partner müüs tooteid teadmata, kuhu need tarnitakse, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Projekti vedanud Itaalia ettevõte Area SpA müüs Süüriasse rohkem kui 500 000 dollari väärtuses jälgimisseadmeid, mida kasutatakse kodanike e-kirjade ja interneti kasutamise jälgimiseks. SEC-le saadetud kirjas ütles arvutitootja, et Area ei soetanud HP tooteid otse tootjalt, vaid kasutas HP partnerit, kes ei olnud teadlik seadmete lõplikust sihtkohast.

Eelmise aasta novembris teatas Area, et firma ei ole kunagi olnud Süüria luureagentuuriga seotud ning ettevõtte tegevus täitis kõik ekspordi eeskirju.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052