Autor: Indrek Kald • 28. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Julianus Inkasso: meile andmekaitsel pretensioone polnud

Julianus Inkasso teatel polnud andmekaitse inspektsioonil nende tegevuse seadulikkuse osas pretensioone.

"Julianus Inkasso kuulus ühe firmana nende kahe sekka, kelle tegevuse suhtes ei olnud pretensioone ning me ei tahaks olla tegevusvaldkonnale laiendatud üldistusest puudutatud, kui ajakirjandusele on lihtsalt teada saadev, et see üldistus meie suhtes ei kehti," sõnas Julianus Inkasso OÜ juhatuse esimees Ülar Maapalu.

Tema kinnitusel on Julianus Inkasso Eestis inkassoturu liidrina alati püüdnud tagada korrektse käitumise. "Oleme seda ka suutnud," märkis Maapalu.

Andmekaitse inspektsioon teatas täna, et nende kontrollitud 66 inkasso- ja krediidiinfo teenust pakkuvast firmast vaid kaks avaldasid võlaandmeid veebis seaduspäraselt. Inspektsioon kontrollis, kas eraisikutest võlglaste andmete avaldamine ettevõtte kodulehel toimub seaduslikult.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052