Autor: Marek Mühlberg • 5. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ZeroTurnaround võitis Eesti-Ameerika Innovatsiooniauhinna

Täna kuulutati välja 2012 aasta Eesti-Ameerika Innovatsiooniauhind, mille võitis Java arendajate maailma oluliselt lihtsustava produktiivsustehnoloogia looja ZeroTurnaround.

Mullu asutatud 10 000 euro suuruse auhinna väljastasid USA suursaatkond, Balti Ameerika Vabaduse Fond ning Ameerika Eesti Kaubanduskoda. Tunnustuse andsid üle Riigikogu esimees Ene Ergma ja USA suursaadik Jeffrey Levine.

Kuue finalisti hulka olid lisaks ZeroTurnaroundile jõudnud ka Click&Grow, Cybernetica, Fits.me, Teeme Ära! ning Marinexplore.Jevgeni Kabanovi ja Toomas Römeri asutatud firmas töötab 75 inimest ning selle produktiivsustarkvara kasutatakse 80 riigis. Ettevõtte tuntumate klientide seas on näiteks eBay, Disney, HP, IBM, Lufthansa ja Oracle."Eesti tehnoloogiafirmade jaoks on USA eluliselt tähtis nii turu kui rahvusvahelise müügikompetentsi allikana", ütles ZeroTurnaroundi asutaja ja tegevjuht Jevgeni Kabanov. "Kui avasime müügikontori Bostonis, soovisime anda ettevõte kasvule uut hoogu ja see on hästi õnnestunud. Koostöö ja suhete ehitamine Eesti ja USA meeskondade vahel oli sel aastal üks me prioriteete. Ses mõttes on Innovatsiooniauhind keskendunud väga õigele asjale -- Eesti ja Ameerika kompetentside targa ühendamise tunnustamisele"."Olles tegutsenud ligi 20 aastat USA tehnoloogiaettevõtluses, on mul põnev näha, kuidas innovatsioon kogu maailmas säriseb," lisas ZeroTurnaroundi USA haru juhtiv Alex Laats. "Eesti on siin võrratu näide tänu innovaatiliste tehnoloogiaettevõtete plahvatuslikule tekkele viimastel aastatel. Tänane tunnustus ja soojad sõnad tähendavad meie inimestele palju, oleme nende eest väga tänulikud".

Jevgeni Kabanovi ja Toomas Römeri poolt 2007. aastal asutatud ZeroTurnaround on loonud produktiivsustehnoloogiad, mis aitavad Java arendajatel kiiremini ja paremini programmeerida ning kirjutatud koodi kasutusse võtta, hoides kokku nii aega kui raha. Ettevõttes loodud tööriist JRebel võimaldab koodimuutusi koheselt näha ning hoida ühel programmeerijal hoida aastas kokku 4-6 nädalat tööaega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052