Autor: Rainer Saad • 7. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsungi turuväärtus esimest korda üle 200 mld USD

Samsungi aktsia tõusis täna uue rekordtasemeni ning turuväärtus kerkis esimest korda üle 200 miljardi dollari, kuna investorid on kindlad, et tehnoloogiagigandi puhaskasum suureneb.

Lõuna-Korea börsil tõusis maailma suurima televiisorite ja mobiiltelefonide tootja Samsungi aktsia täna 1,8% ning turuväärtus kerkis 202 miljardi dollarini, vahendas Bloomberg.

Arenevate turgude tehnoloogiaaktsiad tõusid kõrgeimale tasemele peale dotcom mulli. MSCI Emerging Markets Information Technology Index tõusis 1% 271,01 punktini, mis on kõrgeim tase peale 2000. aasta 12. aprilli. Indeks on sel aastal tõusnud 26 protsenti.

„Rallit toidavad lootused, et globaalne majandus taastub, eriti Ameerika Ühendriigid,” ütles ING Investment Managementi aktsiate investeerimisjuht Chung Yun Sik.

Samsung on turuväärtuselt 15. ettevõte maailmas ning esimene ettevõte Lõuna-Koreas, mille turuväärtus tõusis üle 200 miljardi dollari.

Oktoobri lõpus teatas Samsung rekordkasumist tänu tugevale Galaxy nutitelefonide müügile.

Lõuna-Korea tehnoloogiahiiglase peamise konkurendi Apple’i turuväärtus on 515 miljardit dollarit.

Samsungi aktsia on sel aastal tõusnud 40%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755