Autor: Rainer Saad • 18. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Morgan Stanley sai Facebooki IPO tõttu trahvi

Facebooki väärtpaberite emissiooni korraldaja Morgan Stanley peab Massachusettsi regulaatorile maksma 5 miljonit dollarit trahvi, sest rikkus Facebooki IPOga seoses investeerimisanalüüsi seadusi. 

Massachusettsi väärtpaberiregulaator William Galvin ütles, et Morgan Stanley oli valesti juhendanud Facebooki, kuidas avalikustada valikuliselt olulist finantsinformatsiooni. Regulaator nimetab sellist olukorda „ebavõrdseks”, kirjutas Reuters. 

Morgan Stanley on saanud teravat kriitikat, sest pank vähendas enne Facebooki IPOt emissioonist saadava tulu prognoose, kuid jagas seda infot ainult teatud suurinvestoritega. See lõi olukorra, kus paljud investorid ei olnud teadlikud IPO korraldaja tuluprognoosi kärpimisest.

Morgan Stanley esindaja ütles eile, et pank on rahul, kuna jõudis kokkuleppele. Thomson Reutersi hinnangul teenis Morgan Stanley Facebooki IPO teenustasudega 68 miljonit dollarit. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755