Autor: Laura Mallene • 20. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIKSi autohanke väärteomenetluses saabus selgus

Rahandusministeeriumi kinnitusel jõudis Äripäeva artikli järel algatatud väärteomenetlus otsuseni kolm päeva tagasi. Otsuse sisu saab avalikkus teada uuel aastal.

Äripäev kirjutas juulis sellest, et Riigi Infokommunikatsiooni SA (RIKS) korraldatud hange kuue linnamaasturi liisimiseks oli sedavõrd detailne, et pakkumise sai esitada vaid üks firma – Fakto Auto. Seega liisis RIKS endale kuus Nissan X-Traili.

Umbes kuu pärast artikli ilmumist alustas rahandusministeerium maasturihanke uurimiseks väärteomenetluse, et selgitada välja, kas hanke tingimused andsid eelise Nissanile.

Rahandusministeeriumi esindaja sõnas, et kolm päeva tagasi jõuti RIKSi autohanke suhtes otsusele, ent kuna RIKSil on seaduse järgi aega 15 päeva otsust vaidlustada, ei saa ministeerium otsust avalikustada.

RIKSi juht Tõnu Naestema sõnas, et ei saa otsust kommenteerida, viidates asjaolule, et rahandusministeerium on kuulutanud vastava dokumendi asutusesiseseks kasutamiseks. Ka ei osanud ta veel öelda, kas RIKS kavatseb otsuse edasi kaevata.

Riigi Infokommunikatsiooni SA väljakuulutatud hange linnamaasturite soetamiseks oli ülidetailne. Muuhulgas kirjutas hankedokumentidesse linnamaasturite veoskeemina sisse All-mode 4x4 ning lühendid DDS ja USS.

USS (paigaltvõtu abiseade) ja DDS (mägipidur) on nimetustena kasutusel ainult Nissani kaubamärki kandvatel sõidukitel ning see nõue tegi teistel pakkujatel hankel osalemise võimatuks. Samuti piiras teiste auto?rmade osalemist kliirensi nõutud vahemik – 21 kuni 22 sentimeetrit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755