Autor: Rainer Saad • 21. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BlackBerry tootja taas kasumis

Research in Motion (RIM), mis toodab BlackBerry nutitelefone, jõudis peale kolme kvartalit taaskord kasumisse. Investorid on aga enne uute telefonide saabumist, järgmisel kuul, skeptilised.

RIM teenis majandusaasta kolmandas kvartalis 9 miljonit dollarit kasumit, mis on 2 senti aktsia kohta. See on küll suur langus võrreldes eelmise aasta 265 miljoni dollarilise kasumiga, kuid RIM suutis peale kolme eelnevat kvartalit kahjumist välja tulla, kirjutas Wall Street Journal.

Peale tulemusi tõusis RIMi aktsia eile järelturul üle 10%, kuid kukkus 9% pärast seda, kui firma teatas, et nende teenustelt saadava tulu mudel muutub järgmisel aastal märkimisväärselt. Teenuste tulu ehk tasud, mida RIM võtab klientidelt oma võrkude kasutamise eest, moodustab kolmandiku firma käibest. 

Ühtlasi teatas RIM, et kaotas kvartaliga 1 miljon BlackBerry kasutajat.

Käive langes võrreldes eelmise aastaga ligi poole võrra 2,7 miljardi dollarini.

Paljud analüütikud peavad järgmist aastat RIMi jaoks otsustavaks ning firma on teatanud, et esitleb jaanuari lõpus uusi telefone. Analüütikute sõnul ostab kolmanda kvartali parem kui oodatud tulemus firmale hingamisruumi, kuid paraku ei muuda see RIMi pikaajalisi väljavaateid.

RIM alustas tänast börsipäeva 17% langusega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755