Autor: Indrek Kald • 21. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kanal 2: STV lubatud jõupingutusi pole märgata

Täna südaööl lõpetas kaabellevifirma STV oma klientidele Kanal 2 programmi edastamise, lükates tagasi Kanal 2 pakutud kompromissi.

"STV vabandab oma klientide ees tekitatud ebamugavuste pärast ja kinnitab, et teeb kõik võimaliku programmi taastamiseks," ütleb STV kliente teavitav info teleekraanil.

Kanal 2 juhi Urmas Oru sõnul püüdsid nad STVga kompromissi leida eilse õhtuni. "Pakkusime nendega kohtumisel varianti, mis tundus STV juhile Erik Reinarule igati kaalumist väärt mõttena. Paraku lükkas firma selle ikkagi mõni tund hiljem tagasi," kinnitas ta.

"Tänane katse olukorda selgust tuua lõppes samuti tulutult. Raske on sellises suhtumises näha neid jõupingutusi, mida STV oma klientidele lubab," lisas Oru.

Kanal 2 on üritanud STVga programmi edastamise tingimustes kokku leppida alates oktoobrikuust, kuid pooltevahelist kokkulepet pole seni sündinud. Seetõttu lülitas STV 21. detsembril oma kaabellevivõrkudest Kanal 2 programmi välja.

Riigikogu võttis 18. oktoobril vastu elektroonilise side seaduse muudatuse, millega telekanalitele anti õigus küsida kaabellevioperaatoritelt oma programmide levitamise eest tasu. Kaabellevioperaatorid on pikemat aega olnud kursis nii seadusloome protsessi, kui sellega kaasneva võimaliku lisakulu suurusjärguga, teatas Kanal 2.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755