Autor: Indrek Kald • 21. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SMITi uus juht tuleb Riigi Kinnisvarast

4. veebruaril 2013 asub siseministeeriumi infotehnoloogia ja arenduskeskuse (SMIT) juhi ametikohale Riigi Kinnisvara ASi teenuste- ja müügiosakonna juhataja Merle Küngas.

"Tegemist on juhiga, kes tunneb hästi meie valitsemisala ja kellelt ootame häid tulemusi nii organisatsiooni hoidmises kui ka asutuse töötulemuste parandamises," ütles siseminister Ken-Marti Vaher.

Ministri sõnul on Küngas siseministeeriumi valitsemisala pikaaegne tundja, kes on SMITi loomisesse panustanud juba 2008. aastal, kui alustati infotehnoloogia ja arenduskeskuse loomist.

"Keskuse juhtimise töös pean oluliseks kompetentse ja motiveeritud personali hoidmist ning organisatsiooni arendamist selliselt, et tekiks ühtne ja motiveeritud meeskond, kes sooviks pikaajaliselt panustada sisejulgeoleku süsteemide arendamisse ja haldamisse," kirjeldas Küngas oma eesmärke.

Tema sõnul on sama oluline SMITi teenuste kvaliteedi tõstmine klientide ootustest lähtuvalt. "IKT teenuste kvaliteet peab vastama kliendi ootustele ning usun, et selles osas on jätkuvalt arenguruumi," lisas Küngas.

Merle Küngas on varasemalt töötanud siseministeeriumis erinevatel ametikohtadel ning olnud Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuse nõukogu liige 2006–11. President on talle omistanud teenetemärgi Schengeni viisaruumiga liitumise ettevalmistamise eest 2008. aastal.

Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse endine direktor Mari Pedak lahkus ametist 13. juulil. SMITi uue juhi ametisse asumiseni täidab direktori ülesandeid keskuse strateegia divisjoni juhataja Agu Leinfeld.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755