Autor: Ken Rohelaan • 27. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple'i juhi palk vähenes drastiliselt

Apple'i juht Tim Cook saab 2012. aasta palgaks koos lisahüvitistega 4,17 miljonit dollarit, millele ei lisandu aktsiaoptsioone, vahendas Bloomberg.

Apple'i teatel moodustab Cooki põhipalk 1,36 miljonit dollarit, lisatasudena saab ta veel 2,8 miljonit. Apple'i finantsjuht Peter Oppenheimer saab 2012. aasta eest koos lisahüvitistega 68,6 miljonit dollarit, mis on varasema aastaga võrreldes 1,42 miljoni dollariline kasv. Oppenheimeri aktsiaoptsioone hinnatakse 66,2 miljonile dollarile.

Cooki 2011. aasta tasud moodustasid 378 miljonit dollarit. Sellele lisandusid veel 376,2 miljoni dollari väärtuses aktsiaoptsioone, mis jõuavad Apple'i juhini järgneva kümne aastaga.

Ettevõtete juhtide tasusid jälgiva Equilari Inc.-i andmetel moodustas 2011. aastal Cooki põhipalga 900 000 dollarit, kuid sellele juurde pandud lisatasudega sai mehest tol ajal kõige kõrgemini tasustatud tegevjuht.

Tarkvaratootja Oracle'i juht Larry Ellison sai 2011. aastal koos lisatasudega 77,6 miljonit dollarit ja Microsofti juhi Steve Ballmeri tasud olid 1,38 miljonit dollarit. Suurematest ettevõtetest sai mullu madalaimat palka Amazoni juht Jeffrey Bezos 81 840 dollariga, millele ei lisandunud aktsiaoptsioone.

Väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 12:31 (Eestis kell 19:31) langes Apple'i aktsia 1,2%. Apple'i aktsiahind on pärast septembris püstitatud rekordit langenud 27%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052