Autor: Rivo Sarapik • 2. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT: võime tahvelarvuteid veel kordi enam müüa

EMT prognoosil võib möödunud aastal neli korda kasvanud tahvelarvutite müük tänavu kasvada kaks korda. 

EMTs kasvas mobiilset internetti toetavate tahvelarvutite müük 2012. aastal võrreldes möödunud aastaga neli korda, teatas ettevõte. Pea 70% tahvlite müügist moodustasid sel aastal Android operatsioonisüsteemiga tahvlid. 2011. oli sama suur osakaal iOSi (iPadide) tahvlite käes.

EMT seadmete müügi osakonna juhataja Ardi Ratassepa sõnul võib olukord sel aastal müüki jõudnud Windowsi tahvlite tõttu muutuda.

„Windows tahvlid võivad pretendeerida 15-20% suurusele osale turust. Hetkel on nende osakaal müügist veel marginaalne, kuna tahvlid jõudsid müügile alles 2012. aasta lõpus. Tahvlite turg tervikuna võib sel aastal kahekordistuda“, kommenteeris Ardi Ratassepp, kelle sõnul ootab ettevõte müügikasvu 4G seadmetelt.

Müüdud tahvelarvutite koguarvu ettevõte tootjatega sõlmitud kokkuleppe tõttu ei avanlda.

Keskmine tahvelarvuti ostja on 30-39 aastane. Ligi 5% eakatest (60+) on EMT-s tahvelarvutipaketiga liitunud.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755