Autor: Marek Mühlberg • 3. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajakiri Arvutimaailm lõpetas ilmumise

Möödunud aastal oma kahekümnendat sünnipäeva tähistanud ajakiri Arvutimaailm lõpetas ilmumise. Viimane number ilmus lõppenud aasta 21. detsembril.

Kirjastuse Presshouse OÜ tegevdirektor Janis Kaal sõnas, et ajakirja väljaandmine otsustati lõpetada, sest väljaandele ei leitud tasuvat ärimudelit.

Ettevõttele kuulub jätkuvalt Arvutimaailma kaubamärk. Kaubamärgiga seotud plaanide ja uute projektide osas jäi Kaal napisõnaliseks. "Arvutimaailma kaubamärgiga seonduvalt ei ole mul hetkel võimalik kommenteerida enamat kui seda, et kaubamärk on registreeritud ja kuulub jätkuvalt Presshouse’ile," tõdes Kaal.

Arvutimaailma viimane peatoimetaja Kaido Einama on uuest aastast ametis tehnika ja tööstuse ajakirjas Inseneeria. Ka on Einama tegev mittetulundusühingus Reisijutud, mille nimele on registreeritud ajakirja Arvutimaailm endine domeen am.ee.

Ajakiri Arvutimaailm loodi 1993. aastal Eesti informaatikafondi poolt ja Ustus Aguri eestvedamisel. Väljaande eesmärk oli juhtida avalikkuse teed infoühiskonda. Kirjastus Presshouse ostis ajakirja Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuselt (tänane Riigi Infosüsteemi Amet) 2005. aastal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052