Autor: Aira Tammemäe • 4. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Pipedrive saab maailma parimaks müügitarkvaraks? 

Internetipõhist CRM tarkvara pakkuval ettevõttel Pipedrive on suurim hulk kliente USA-st. Peep Vainu osalusega ettevõte hinnati aasta üheks perspektiivikamaks startup- ettevõtteks.

USA järel on klientide arvult Pipedrive olulisem turg UK. Veel kuuluvad klientide TOP-i Brasiilia ning Saksamaa. Eelmisel aastal suutis internetipõhist müügitarkvara pakkuv Pipedrive käivet kasvatada koguni üle 10 korra. Aasta lõpus läbiviidud Kuku raadio IT-äri saade Restart küsitluse järgi on ettevõte kümne perspektiivikama startupi hulgas seitsmendal kohal.

"Mõistagi on heameel, et Eesti tehnoloogiaekspertide meelest head tööd oleme teinud, aga päeva lõpuks loeb see, mida arvavad meist kliendid ja kasutajad. Oleme oma 2012. aasta tulemustega rahul, aga maailma parima müügitarkvara loomisel on veel palju tööd ees," kommenteerib saavutusi Urmas Purde, Pipedrive üks ideoloogidest ja asutajatest.

Kuna tegemist on tiheda konkurentsiga, siis täpseid tulemusi Purde avaldada ei taha. "Niipalju võin öelda, et meil on tuhandeid kliente 87-st erinevast riigist ning kasvame jõudsasti," viitab ta mõnele arvule. Ka 2013 plaane kommenteerides jääb ta samal põhjusel napisõnaliseks: "Tahame rohkemetele klientidele üle maailma pakkuda paremat tarkvara oma müügi korraldamiseks."

Võrreldes teiste CRM-idega toovad Pipedrive kasutajad kõige enam plussina välja programmi kasutamise lihtsust. "Müügitöö tegijal on seda väga lihtne kasutada, kuna lähtutakse müügimehe enda tööloogikast," toob Purde näite.

Juhid, kes on CRM-i puhul sageli arve maksjana nö. tegelikud ostjad, on välja toonud seda, et nad valisid Pipedrive, et kujundada inimestes müügitulemuste saavutamiseks vajalikku suhtumist ning treenida parimat töötamise viisi.

Pipedrive suurimad konkurendid on teised pilvepõhised CRM-id nagu näiteks www.salesforce.com või www.zoho.com

Eelmise aasta juuli lõpus teatas Pipedrive 700 000 dollari suuruse investeeringu kaasamisest neljalt rahvusvaheliselt investorilt: Satori Capital, TMT Investments, Andy McLoughlin ja Christopher Muenchhoff. Pipedrive'i viiele asutajale Timo Reinile, Urmas Purdele, Ragnar Sassile, Martin Tajurile, Martin Henkile ning asutaja-investor Peep Vainule kuulub firmas enamusosalus.Varasemast infost on teada, et Peep Vainule kuulub firmas 19,3%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755