Autor: Rainer Saad • 8. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Androidi hakatakse kodumasinates kasutama

Maailma populaarseim nutitelefonide operatsioonisüsteem Android leiab kasutust erinevates kodumasinates ja koduelektroonika seadmetes, kirjutas Bloomberg.

Androidil põhinevaid tooteid nagu LG külmikud, Parrot SA Asteroid autostereo süsteemid, Philipsi taskuprojektorid ning Samsung Galaxy kaameraid esitletakse sel nädalal iga-aastasel rahvusvaheliselt tarbeelektroonika messil (CES) Las Vegases.

Alates 2008. aastast, mil esimene Androidi põhinev mobiiltelefon müügile tuli, on operatsioonisüsteemi turuosa nutitelefonide turul kasvanud 72protsendini, näitavad Gartneri eelmise aasta kolmanda kvartali andmed. Seevastu Apple’i turuosa on 14 protsenti.

Vaatamata konkurentsile telefonide turul, arendavad mõlemad ettevõtted ka operatsioonisüsteeme, mida saaks kasutada erinevatel seadmetel.

Uuringufirma IDC andmetel kahekordistub aastaks 2015 intelligentseid süsteeme (seadmed, mis suudavad võtta vastu ja edastada käsklusi interneti teel) kasutavate seadmete arv 4 miljardini.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052