Autor: Romet Kreek • 8. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvutitel põhinevad fondid kaotasid teist aastat raha

Londoni riskifondid, mis kasutavad arvuteid trendide järgimiseks, kaotasid mullu teist aastat järjest raha, vahendab Bloomberg.

Newedge CTA trendi allindeks, mis järgib suurimate arvutitel põhinevate kvantfondide tootlusi, langes läinud aastal 3,4 protsenti. Aasta varem kaotas indeks 7,9%. David Hardingu kümne miljardi dollariline Winton Futures Fund kaotas mullu 3,5%, mis on teine aastane langus alates 1997. aastast. Man Groupi 17miljardiline AHL Diversified fond kaotas 2,1%, kuid BlueCrest Capital Managementi fond kasvatas vara 0,02%.

Kui kvantfondid tegid raha finantskriisi ajal, mil teised riskifondid raha kaotasid, on nad hädas raha teenimisega ajal, kui turusentiment on kõikunud Washingtonist ja Brüsselist tulevate uudiste peale optimismi ja pessimismi vahel. See võib tuua kaasa investorite raha välja tõmbamise fondidest.

"2008. aastal oli meil väga kena tootlus ja oli meeldiv nendesse investeerida," ütles Europanel Research and Alternative Asset Managementi portfellihaldur Gabriel Garcin. "Alates sellest ajast on need olnud täielikud õnnetused," lisas ta.

Trendi järgivad kvantfondid kasutavad tehnilise analüüsi indikaatoreid, et prognoosida aktsiate, võlakirjade ja toorainete hinnaliikumisi. Kvantfondid kasutavad matemaatilisi algoritme, mis otsustavad, millal osta või müüa. Arvutid reageerivad hinnasignaalidele sekundi murdosa jooksul.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052