Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 10. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euronics: Balti riikides kasvab liisinguga müük

Ajal, kui globaalne tarbimistrend näitab laenuga ostude vähenemist - eriti väljakujunenud turgudel -, on Balti riikides laenuga tehtud ostude maht pigem kasvamas.

Eelmise aasta lõpus avaldatud Euromonitor Internationali ülevaatest ilmneb, et üldine suhtumine tarbimiskrediidiga ostudesse on pigem ettevaatlik ja kasvud peatunud. Balti riikide jaekettides on olukord pigem vastupidi.

Euronics Baltic jaekaubandusdirektor Veiko Poolgase sõnul on Baltimaades viimasel kahel aastal järelmaksu ja krediitkaardiga toodete müük kasvutrendis. „Ligi 20% suurematest ostudest sooritatakse kas liisingu või krediitkaardiga,” toob ta näite. Tema sõnul on pakutavad liisingutingimused nende kauplustes varasemaga võrreldes soodsamad.

Siiski näeb ka tema muutusi tarbijate käitumises. „Pärast kriisi ostavad tarbijad kvaliteetsemaid tooteid, ostud on varasemaga võrreldes põhjalikumalt valitud,” viitab Poolgas. Samuti uurivad kliendid tema hinnangul põhjalikumalt krediidi tingimusi.

Euromonitor Internationali ülevaates toodud väidet, et tarbimine laenu toel on pigem vähenemas, Poolgas ei kinnita. „Pigem on viimaste aastatega Balti riikides liisinguga ja krediidiga müük tõusnud,” ütleb Poolgas. „Majanduslanguse alguses olid pangad ja kliendid tõesti ettevaatlikud, aga tänaseks on kindlasti liisinguga toodete müük tõusnud kriisieelsele tasemele. Varasemaga võrreldes on lepingute perioodid lühemad,” kirjeldab ta.

Autor: aripaev .ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755