Autor: Ken Rohelaan • 14. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsofti tahvelarvuti valmistab pettumust

Microsofti majandusaasta teise kvartali puhaskasum tuleb varem loodetust väiksem, sest personaalarvutite ja ettevõtte uue tahvelarvuti Surface'i nõudlus on jäänud nõrgaks, vahendas Bloomberg.

UBS AG analüütiku Brent Thilli hinnangul väheneb Surface'i müük poole võrra ehk 1 miljoni ühikuni perioodil, mis lõppes detsembris. Thill vähendas ettevõtte aktsiatulu prognoosi nimetatud kvartaliks 8 sendi võrra ehk 76 sendini.

Microsoft vähendas esialgu tahvelarvuti müüki umbes 60 enda poeni. Surface ei suutnud Apple'i iPadilt ega Google'i Androidi tarkvara kasutavatelt konkurentidelt kliente üle meelitada. Thilli hinnangul peaks Microsofti tahvelarvuti äriversioon Surface Pro müügile jõudma käesoleval kuul ning sellelt oodatakse iPadi vastu paremat minekut.

Väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 13:36 (Eestis kell 20:36) tõusis Microsoft 0,09%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind langenud 4,87%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052