Autor: Ken Rohelaan • 15. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dell võib börsilt lahkuda

Kahe allika teatel peab Dell läbirääkimisi potensiaalseks väljaostuks erakapitalil põhinevate firmadega, vahendas Reuters.

Ühe allika teatel peavad ettevõtted omavahel läbirääkimisi Delli miljardärist tegevjuhi ja asutaja Michael Delliga, kes omab firmast umbes 14%-list osalust. Wall Street Journal tsiteeris tuvastamata allikaid, kelle sõnul võivad TPG ja Silver Lake Partners teha ühispakkumise koos teiste investoritega nagu näiteks pensionifondid. JPMorgan Chase oli läbirääkimistega samuti seotud.

Järjekindlalt turuosa Hewlett-Packardile ja Lenovole loovutanud Dell keeldus Reutersile kommentaaridest viidates kuulujuttudele ja spekulatsioonidele.

Ettevõte on oma väärtusest kaotanud 40% alates eelmise aasta haripunktist. Mõnede analüütikute hinnangul oleks Delli erastamine arusaadav. Samas viitavad teised ainuüksi tehingu maksumusele, milleks on erakordselt suur laenukoorem summas 4,5 miljardit dollarit. Samuti varjutab võimalikku tehingut Delli kehv väljavaade personaalarvutite turul niiöelda suure tegijana, mis aina kahaneb seoses tahvelarvutite kasvuga.

S&P Capital IQ analüütiku Angelo Zino sõnul on Delli turuväärtus nii palju langenud, et firma võimalik väljaost on usutav. "Samas on see meie hinnangul vähetõenäoline, kui arvestada Delli suurust ja mis suunas praegu aktsiatega kaubeldakse," lisas Zino.

Väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 12:55 (Eestis kell 19:55) tõusis Dell 2,85%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind langenud 20,21%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755