Autor: Raivo Sormunen • 17. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome minister käis Nokiat Indias aitamas

Tasumata maksude pärast Indias süüdistuse saanud Nokia võib saada abi Soome riigilt, kes saatis oma kommunikatsiooniministri maksuvaidlust lahendama.

Soome kommunikatsiooniminister Krista Kiuru kohtus Indias oma sealse kolleegiga, paludes teda probleemile lahendust leida.

Ministri sõnul on Soome sidemed Indiaga head ja kõnelused toimusid siiras ja heas vaimus. "Ma arvan, et maksuvaidlus saab lahendatud," lisas Kiuru.

Möödunud nädalal korraldas India maksuamet läbiotsimise Nokia tehases Chennais, väites et mobiiltelefonide tootja on jätnud tasumata umbes 30 miljardi ruupia (410 miljoni euro) eest makse.

Kommunikatsiooniministri teate peale raporteeris Nokia täna, et kooskõlas möödunud aasta juunis välja tulud kulude kokkuhoiu programmiga vähendab ta IT-alal enam 1100 töökohta. Neist 820 töötajat lähevad Indias üle Nokiale allahanget tegevatesse firmadesse HCL Techologies ja Tata Consultancy Services.

Nokia aktsia on viimastel päevadel kõikunud 3,50 euro piiri juures ehk kõrgemail tasemel pärast 2012. aasta aprilli.

Soome mobiiltelefonide tootja tuleb eelmise aasta neljanda kvartali tulemustega välja järgmisel neljapäeval.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755