21. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andmekaitsereform käib rahakoti pihta

Enamikul ettevõtjaist on Euroopa andmekaitsereformiga ainult kaotada, leiab andmekaitseinspektsiooni juht Viljar Peep.

Väikeettevõtlusele tähendab reform halduskoormuse kasvu. Eestis ettevõtetest oli mullu suurettevõtteid 0,16%, keskmisi 1%, väikeettevõtteid 5,3%. Alla 10 töötajaga mikroettevõtteid oli 93,4%. Mida väikseim ettevõte, seda valusamalt löövad teda määrusega ettenähtud uued kohustused.

Tänane 11leheküljeline isikuandmete kaitse seadus asendub 94leheküljelise määrusega, mis omakorda nimetab 45 rakendusakti. Seega kodumaised õiguskulud kasvavad. Ettevõtted peavad tõendama, et nende tegevus vastab määrusega kehtestatavatele isikuandmete töötlemise nõuetele.

Loe tänasest Äripäevast, miks Euroopa Komisjoni arvestused Briti justiitsministeeriumi arvutuste kohaselt paika ei pea.

Autor: Vilja Kiisler, Viljar Peep

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105