Autor: Romet Kreek • 23. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBMi optimism ületab analüütikuid

Maailma suurim arvutiteenuste pakkuja IBM teatas eile 2013. aasta kasumiprognoosist, mis ületab analüütikute ootusi, vahendab Bloomberg.

IBM prognoosis, et 2013. aasta kasum tuleb vähemalt 16,70 dollarit aktsia kohta. Analüütikud ootavad vaid 16,64 dollarit kasumit aktsia kohta.

Järelkauplemisel tõusis aktsia hind 4,5 protsenti, 205 dollarile.

Ettevõtte kasumieesmärk 2015. aastaks on 20 dollarit kasumit aktsia kohta.

„Nad arendavad pidevalt strateegiat,“ ütles Stifel Nicolausi analüütik David Grossman. „Nad liiguvad eemale madala tootlusega lepingutelt ja küpsetest raha genereerivatest äridest uuematele, suurema potentsiaaliga turgudele nagu analüütika.“

Neljanda kvartali kasum ilma amortisatsiooni ja pensionikuludeta kasvas 6,1 miljardile dollarile ehk 5,39 dollarile aktsia kohta. Püüe suurendada marginaale ei aidanud kasvatada müüki, mis vähenes ühe protsendi võrra 29,3 miljardile dollarile.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474