Autor: Raivo Sormunen • 29. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pank soovitab mängida Nokia maksejõuetusele

Societe Generale SA soovitab oma klientidele müüa 2019. aastal aeguvaid Nokia võlakirju ning osta Soome mobiiltelefonitootja viie aasta pikkuseid krediidiriski vastu kindlustamise lepinguid (CDS-e), kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Ehkki Nokia tuli möödunud nädalal välja esimese kasumiga viimase seitsme kvartali jooksul, on sama pikka aega langenud ka ettevõtte käive. Prantsuse panga analüütikud on seetõttu veidi mures ettevõtte pikaajalise maksejõulisuse püsimise pärast.

„Viimased majandustulemused näitavad, et ettevõte liigub oma restruktureerimisprogrammiga õiges suunas. Samas oleme ettevaatlikult meelestatud selles, et ettevõte suudab saavutada oma pikaajalisi finantseesmärke, k.a. jõuda tagasi jätkusuutlikusse kasumisse ning hakata näitama vaba kassavoogu,“ märkis panga analüütik Robert Jaeger.

Bloombergi andmeil on Nokia maailma ainuke mobiiltelefonide tootja, mis oli 2012. aastal negatiivse rahavooga.

Nokial on üleval 3,6 miljardi euro eest võlakirju, millest 1,25 miljardit tuleb lunastada järgmisel aastal.

2019. aastal aeguvaid võlakirju, mida soovitab Societe Generale SA müüa, on püsti 500 miljoni eest.

Alates möödunud aasta juunist on need võlakirjad pakkunud investoritele koguni 25protsendilist tootlust ning võlakirjade aastane tootlus (aegumiseni) on langenud 10,0%lt 5,45%ni ehk madalaimale tasemele pärast 2012. aasta aprilli.

Bloombergi andmeil on ka Nokia maksejõuetuse risk viie aasta pikkuste võlakindlustuslepingute järel hetkel viimase kaheksa kuu madalaimal tasemel ehk 573 baaspunktil.

Nokia aktsia maksis kell 11 Helsingi börsil 3,07 eurot ehk 0,3% vähem reedesest sulgemistasemest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052