Autor: Ave Lepik • 29. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ZeroTurnaround: teenime rohkem, kui kulutada jaksame

Üle 80 riigi tarkvaraarendajate tööd lihtsustava produktiivsustehnoloogia looja ZeroTurnaround kasvas mullu kaks ja pool korda.

Ettevõtte 2012. aasta konsolideeritud auditeerimata majandustulemuste põhjal tõusis käive aasta varasemaga võrreldes 2,6 korda. Jevgeni Kabanovi ja Toomas Römeri asutatud ettevõtte käive kasvas 2011. aastaga võrreldes 2,7 korda, ulatudes 5 miljoni euroni.

Kasvutempo püsimise on taganud jõuline rahvusvaheline müük - eksport moodustab praegu 99,5 protsenti ettevõtte tuludest.

"Kuna rahavoog oli ka lõppenud aastal positiivne, toidab ettevõtte kasvu juba teist aastat meie enda teenitud raha," ütles ZeroTurnaroundi USA haru juhtiv Alex Laats. "Teenitud summad investeerime tootearendusse, Eesti inseneritiimi, Bostonis asuva globaalse müügikontori laiendamisse ning turundusse."

"Meie ponnistuste kiuste teenib ettevõte endiselt rohkem, kui kulutada jaksame," lisas firma tegevjuht Jevgeni Kabanov. "Edu on toonud vabaduse finantseerida oma arengut ise, sõltumata investoritest. Saame uusi turge vallutada ja täiega tuld anda."

Jevgeni Kabanovi ja Toomas Römeri 2007. aastal Tartus asutatud ZeroTurnaround on loonud produktiivsustehnoloogiad, mis aitavad Java arendajatel kiiremini ja paremini programmeerida ning kirjutatud koodi kasutusse võtta, hoides kokku nii aega kui raha. Ettevõtte lipulaev JRebel võimaldab koodimuutusi kohe näha ning hoida programmeerijal aastas kokku 4-6 nädalat tööaega. Aasta eest alustati ka süsteemihalduritele mõeldud toote LiveRebel müüki. Ettevõtte tuntumate klientide seas on eBay, Disney, HP, IBM, Lufthansa, Oracle ja USA Föderaalreserv.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755