Autor: Marta Jaakson • 30. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion loob dubleeriva süsteemi

Elion loob ulatuslike rikete vältimiseks dubleeriva süsteemi, millesse investeerib enam kui 5 mln eurot kolme kuni viie aasta jooksul.

Elioni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan rääkis täna, et ettevõte on otsustanud kiirendada dubleeriva süsteemi loomist, mis tagaks suurte rikete puhul teenuse edastamise.

Süsteemi loomise hind kujuneb viie miljoni euro ligi. Reiljan selgitas, et tegemist on investeeringuga, mille kulu on kolme kuni viie aasta peale kokku. Raha klientide käest võtma ei hakata. „Tegemist ei ole meie jaoks väikese rahaga, me ei saa endale selliseid rikkeid lubada,” teatas Reiljan.

Elioni teenusvõrgus on kokku üle kahesaja tuhande erineva seadme, teenusvõrgus on sadu erinevaid servereid ja seadmeid, kogus sütsteem tuleb üles ehitada samal kuju, et teenuseid ümber saaks tõsta kui selleks tekib vajadus. Samuti tuleb mõlemat süsteemi värskena hoida. „Tegemist on väga töömahuka projektiga,” selgitas Reiljan.

Dubleeriva süsteemi loomise plaan on firmal olnud juba ligi aasta. Reiljan ütles, et nüüd tuleb suunata olemasolevatesse investeeringutest rohkem vahendeid, et projekt kiiremini lõpetada.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755