Autor: Rainer Saad • 30. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LG kasumit mõjutas nõrk müük ja tugev valuuta

LG kasum tuli täna alla analüütikute ootuste, kuna elektroonikatootja televiisorimüük oli märgatavalt nõrgem ning oma osa ettevõtte kasumis mängis ka tugevam valuutakurss.

Neljanda kvartali ärikasum oli 107 miljardit Korea woni ehk kuskil 73 miljonit eurot, mis on küll 25% rohkem kui aasta varem, kuid alla Thomson Reutersi küsitletud analüütikute konsensuse, kes prognoosisid ärikasumiks 151 miljardit woni, kirjutas Reuters.

LG ütles, et televiisoriüksuse kasumimarginaalid langesid kolmanda kvartali 0,8 protsendilt neljandas kvartalis 0,3 protsendini. Elektroonikatootja sõnul on firmal kasvanud müügikulud ning turukonkurentsis on praegu paremal positsioonil Jaapani rivaalid, kes on lõikamas kasu jeeni nõrkusest.

LG’l on ülemaailmsest telekaturust 18protsendiline osa, Samsungile kuulub 21 protsenti ning Sonyle, Panasonicule ja Sharpile kokku 30 protsenti. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052