Autor: Rainer Saad • 31. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

NY Times sattus Hiina häkkerite rünnaku alla

Ajalehe New York Timesi (NYT) sõnul on neid viimase nelja kuu jooksul rünnanud Hiina häkkerid, kes üritasid varastada reporterite salasõnu ja otsinud faile, mis puudutavad Hiina jõukamate perekondade vara.

Turvaekspertide sõnul kasutasid häkkerid samasugust taktikat nagu varasemate Hiinast tulnud rünnakute ajal. Esimesed rünnakud NYT vastu algasid eelmise aasta septembris, kui leht kirjutas Hiina peaministri Wen Jiabao perekonna kätte kogunenud suurest varandusest.

Varjamaks oma päritolu, kasutasid hiinlased USA ülikoolide arvutisüsteeme.

NYT sõnul ei varastatud töötajate ja klientide andmeid ning väljaande võrgulehte ei üritatud sulgeda.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112