Autor: Raivo Sormunen • 1. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Playtech teenis auhinna ja kõrgema aktsiareitingu

Internetimängudele tarkvara tootev Playtech sai eile Grant Thorntonilt auhinna kui viimase aasta jooksul kõige edukamalt alternatiivturult (AIM) põhiturul kanda kinnitanud Londoni börsifirma.

Auditeerimis- ja ärinõustamisega tegeleva firma sõnul tunnistab „AIM-to-Main“ auhind ettevõtteid, mis on viimase 12 kuu jooksul liikunud alternatiivturult Londoni põhiturule ning näidanud seal märkimisväärset arengut nii müügi, kasumi kui ka aktsia hinnatõusu osas.

Kokku jagas Grant Thornton välja erinevates valdkondades kümme auhida.

Tartus suurt arenduskeskust omav  Playtech sai börsifirmaks juba 2006. aastal kuid möödunud aasta 1. juulil liikus ta alternatiivturult kaalukale põhiturule.

Londoni börsi põhiindeksisse (FTSE 100) tehnoloogiafirma veel kaasatud ei ole, küll aga laiendatud indeksisse FTSE 250.

Playtechi aktsia on täna Londoni börsil hüpanud 481,8 pennini ehk 4,1%, mis annab ettevõtte tuurväärtuseks 1,40 miljardit naela. Väärtpaberi jaoks on tegemist kõrgeima hinnatasemega pärast 2010. aasta juunit.

Lisaks auhinnale võib olla aktsia hinnaralli taga investeerimisfirma Panmure Gordon & Co. mis tõstis eile aktsia soovitust „hoia“ pealt „osta“ peale ning andis aktsiale 605 pennise hinnasihi.

Playtechi üks rajajaid on Rain Kivisik, kes kuulub finantsuudisteagentuur Bloomberg andmeil siiani Playtechi suurimate omanike ringi 8,77 miljoni aktsiaga ning kuulub Äripäeva rikaste TOPi põhjal poolesaja rikkaima eestlase hulka.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755