5. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BlackBerry uus telefon teeb rekordmüüki

BlackBerry uus nutitelefon Z10 on saanud rekordtellimuste hulga Kanada mobiilsidefirma BCE juures ning analüütikute sõnul on müük suurepäraselt minemas ka Suurbritannias.

Kanada suuruselt teise mobiilsidefirma BCE sõnul on Z10 tellimuste arv ületanud kõigi varasemate BlackBerryde mudelite tellimused, vahendab Bloomberg. Suurbritannia jaemüüja Carphone Warehouse Groupi poes Suurbritannias müüdi kõik telefonid vähem kui poole tunniga ära.

Märgid tugevast algsest müügist on selgeks saamas just enne seda, kui firma tegevjuht Thorsten Heins valmistub esinema firma investoritele Torontos.

Firma loodab Z10 tugevale algsele müügile enne seda, kui telefon märtsis USA poelettidele jõuab. BlackBerry loodab peatada kuus järjestikust kvartalit langevat müüki ning aastaid kestnud turuosa kaotuse.

"Isegi kui firma pikaajalised väljavaated platvormile on väga ebaselged, me usume, et kõik on paigas BlackBerry 10 jaoks nautida suurepärast debüüti," kommenteeris Sanford C. Bernsteini analüütik Pierre Ferragu. Pärast esialgsete müüginumbrite saamist oma sektori allikatelt otsustas Ferragu tõstma oma soovituse BlackBerry aktsiale osta peale.

"Esialgne tagasiside esimeste päevade müügi kohta, mille me oleme edasimüüjatel saanud, on erakordselt positiivne," lisas ta.

Investorid on uudise peale jooksmas tormi firma aktsiale. Koos tänase 8,4% tõusuga on firma aktsia kahe päevaga kallinenud 25%. Aasta algusest on firma aktsia tõusnud juba ligi 37%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052