Marek Mühlberg • 11. veebruar 2013
Jaga lugu:

Kas STV läheb müüki?

Viimaste aastate üks Eesti suuremaid dividenditulu saajaid, telekomifirma STV ainuomanik Vjatšeslav Rabotšev viis oma aktsiad firma RVD Holdings OÜ alla.

Väärtpaberiregistri järgi on STV aktsiad liikunud RVD Holdings OÜ-le, mis on asutamisel ning mille kohta äriregistris andmeid veel pole. STV juhatuse liige Erik Reinaru ütles, et STVd pole maha müüdud. "Aktsiad on sisuliselt tema (Vjatšeslav Rabotševi – toim) valduses, lihtsalt eraisikuna on ta müünud aktsiad juriidilisele isikule," lausus Reinaru.

Ta ei osanud kommenteerida, miks selline käik on tehtud, kuid kinnitas, et ettevõttes läheb töö samamoodi edasi.

Elion Ettevõtted ASi juht Arti Ots ütles, et neil pole kindlasti huvi STV vastu. Kuna meil endal huvi puudub, siis STV arengute osas on raske kommenteerida, märkis ta. STV on ühe omaniku käes olnud väga pikka aega ja tõenäosus, et firma omanik võib vahetuda, on suur, lisas Ots.

ASi Starman osanik ja juht Peeter Kern ei soovinud kommenteerida väidet, kas STV omanik plaanib ettevõtte müüki. "Kindlasti iga omanik vaatab ringi võimaluse järgi endale kuuluv väärtus konverteerida rahalisteks väärtuseks. Usun, et kõik omanikud nii teevad, kuidas konkreetne omanik teeb, ei tahaks sellel teemal spekuleerida," lausus Kern.

Telset ASi juhatuse liige Tatjana Volikovskaja ei osanud öelda, kas ettevõttel oleks huvi STV osta. "Antud teemat peaks kommenteerima omanik Viktor Gaidušin," lausus ta.

Tele2 Eesti ASi juhi Mindaugas Ubartase sõnul pole ta teadlik, et STV võiks müüki tulla. "Kuulen esimest korda ja seetõttu ei oska öelda, kas oleksime huvitatud ostma seda ettevõtet," vastas ta. Ubartas liusas, et uurib asja – ehk on huvitav ettevõtte.

Kuidas kommenteerib teemat Vjatšeslav Rabotševi tütar Diana Rabotševa – STV ASi ja STV Holding ASi nõukogu liige –, loe tänasest Äripäevast.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt