Kaisa Gabral • 12. veebruar 2013
Jaga lugu:

Allan Martinson: tekib riskikapitalitööstus

Arengufond loobub otseinvesteeringutest ning asutab fondifondi, mis investeerib erakapitali kaasavatesse allfondidesse. Riskiinvestori Allan Martinsoni hinnangul on see murdeline katalüsaator.

"Selline väike katalüsaator võib olla murdelise tähtsusega selle tööstuharu jaoks. See tekitab n-ö riskikapitalitööstuse. Kummalisel kombel oli Eestis riskikatpitalitööstusi 4-5 aastat tagasi rohkem kui praegu," märkis Martinson.

"Jah, ma tean, et see teema on arutluse all. See lõplik otsus veel ole, aga olen sellega kursis. See ei tähenda, et SmartCap nüüd ära kõngeb, kui üleminekuaeg on," märkis Martinson, kelle hinnangul oleks selle näol tegemist vajaliku muudatusega, kui see on õigesti tehtud.

"Siis, kui Arengufond ellu kutsuti, oli vajadus selle järele, et uusi alustavaid ettevõtteid tekiks tehnoloogiasfääris juurde. Seal oli turutõrge, neid, kes sinna investeerisid, oli vähe. Arengufond on selle ülesandega päris hästi hakkama saanud, neil on korralik portfell. Kindlasti on ka teine turutõrge, neil endal napib riskikapitali fonde, kes aktiivselt investeeriksid, ja praegu pole tähtis niivõrd mitte see, et riik investori rolli enda peale võtaks, vaid see, et ta aitaks investoritel oma tööd teha," lisas Martinson.

 

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt