Autor: Kristi Malmberg • 13. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deloitte: 90% paroolidest satub tänavu rünnaku alla

Deloitte ennustab oma värskes tehnoloogia, meedia ja telekommunikatsiooni ülevaates, et 90% kasutajate tehtud paroolidest satub tänavu rünnaku alla.

Paroolide ebapiisav kaitse võib maksma minna miljardeid dollareid ning samuti tekitada märkimisväärset mainekahju rünnaku alla sattunud firmadele. Kuna paroolidega kaitstud info väärtus aina kasvab, siis ilmselt hakkavad suurema väärtusega saidid nõudma isikute tuvastamiseks veel midagi lisaks paroolidele, kirjutab Deloitte.

Aastaid on peetud piisavalt turvaliseks vähemalt kaheksa tähemärki pikka parooli, mis sisaldab nii tähti kui ka numbreid. Sellise parooli kõigi variatsioonide järeleproovimiseks ja selle lahti murdmiseks kulub tavalisel arvutil terve aasta. Samas teeb inimeste komme kasutada vaid teatud kombinatsioone ja numbreid paroolid palju haavatavamaks. Nii pääseb tegelikkuses 10 000 kõige levinuma parooliga 98,1 protsendile kõigist kontodest.

Lisaprobleemiks on ka see, et paljud kasutavad sama parooli erinevatel kontodel ning eriti lihtsaid ja lühikesi paroole tehakse mobiilidesse, kuna sinna on neid ebamugav trükkida.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755