Autor: Ken Rohelaan • 18. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google võib saada trahvi

Euroopa Liidu andmekaitse agentuurid võivad trahvida Google'it, mis ei suutnud kokkulepitud tähtajaks öelda, kuidas kooskõlastada oma privaatsuspoliitikat EL-i reeglitega, vahendas Bloomberg.

Prantsusmaa andmekaitsega tegelev Commission nationale de l'informatique et des libertés (CNIL) teatas, et Google ei ole EL-i andmekaitse reguleerijate soovitustele vastavalt näidanud ühtegi täpset ega efektiivset vastust. CNIL juhib uurimist teiste EL-i andmekaitse agentuuride eestkostel.

CNIL-i trahvimisvõime kahvatub Google'i finantsilise jõu kõrval. Maailmakuulsa otsingumootori loonud firma teenis eelmisel aastal üle 10 miljardi dollari, kuid CNIL-i seni suurim trahv ulatus 100 000 euroni aastal 2011, kui Google'it trahviti seoses Street View kaarditeenusega seotud rikkumistes.

Kuigi CNIL-i teatel võivad ka teised EL-i andmekaitsega seotud reguleerijad hakata Google'it jahtima, ei oma neist kõik trahvimisvõimet. Suurbritannia, Iirimaa ja Austria reguleerijad ütlesid mullu oktoobris, et ootavad enne Google'i vastuse ära ning otsustavad alles seejärel tegutsemise.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755