Ken Rohelaan • 18. veebruar 2013
Jaga lugu:

Google võib saada trahvi

Euroopa Liidu andmekaitse agentuurid võivad trahvida Google'it, mis ei suutnud kokkulepitud tähtajaks öelda, kuidas kooskõlastada oma privaatsuspoliitikat EL-i reeglitega, vahendas Bloomberg.

Prantsusmaa andmekaitsega tegelev Commission nationale de l'informatique et des libertés (CNIL) teatas, et Google ei ole EL-i andmekaitse reguleerijate soovitustele vastavalt näidanud ühtegi täpset ega efektiivset vastust. CNIL juhib uurimist teiste EL-i andmekaitse agentuuride eestkostel.

CNIL-i trahvimisvõime kahvatub Google'i finantsilise jõu kõrval. Maailmakuulsa otsingumootori loonud firma teenis eelmisel aastal üle 10 miljardi dollari, kuid CNIL-i seni suurim trahv ulatus 100 000 euroni aastal 2011, kui Google'it trahviti seoses Street View kaarditeenusega seotud rikkumistes.

Kuigi CNIL-i teatel võivad ka teised EL-i andmekaitsega seotud reguleerijad hakata Google'it jahtima, ei oma neist kõik trahvimisvõimet. Suurbritannia, Iirimaa ja Austria reguleerijad ütlesid mullu oktoobris, et ootavad enne Google'i vastuse ära ning otsustavad alles seejärel tegutsemise.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt