20. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MAX 123 Eesti: Delli börsilt lahkumine hea uudis

Delli börsilt lahkumine on paljudele väga hea uudis, sest kinnitab firmajuhi usku ettevõttesse, ütles MAX 123 Eesti nõukogu esimees Ivo Suursoo, kelle sõnul takistab börs firma arengut jõulisi muutusi nõudvatel aegadel.

"Jõulisi muutusi nõudvatel aegadel pidurdab börs firma arengut, ega võimalda kiiresti ja pandlikult läbi viia vajalike struktuurimuutusi," ütles Suursoo kommentaarina uudisele, et Dell viib enda väärtpaberid aktsiaturult minema.

Eelmine kuu teatas Michael Dell, et viib koos investeerimisfirma Silver Lake Management’iga maailma suuruselt kolmanda arvutitootja börsilt minema. Aktsionäridele makstakse 13,65 dollarit aktsia eest, mis on 25% enam kui sulgemishind viimasel kauplemispäeval enne uudise avalikustamist. Viimase 90 päeva keskmist hinda arvestades on tegu isegi 37% preemiaga, tõi Suursoo veel välja.

"Kuigi konkurendid asusid kohe Delli lõppu kuulutama, on tegelikkus märksa proosalisem – lühiajalisest investeeringust huvituvaid või IT kaugeid aktsionäre on raske veenda suurte investeeringute vajadusest," lisas ta.

Teatavasti on Delli viimastel aastatel teinud hulga investeeringud ja ostnud ettevõtteid toetamaks oma uut „Dell End to End“ strateegiat, millega luuakse äriklassi ettevõtete kõiki vajadusi kattev tehnoloogia ja teenuste portfell, selgitas Suursoo tehnoloogiafirma uut strateegiat.

"Pakun, et lisaks avaliku ettevõtte staatusega kaasnevatest kitsendustest lahti saamiseks on Michael Delli otsuse taga ka lihtne majanduslik arvestus. Kui vaadata pakutud aktsia hinda (l13,65 USD), siis see on endiselt rohkem kui kaks korda väiksem, kui aktsia hind aasta tagasi," ütles MAX 123 nõukogu esimees. 

"Olen enam kui kindel, et järgmise aastaga tõuseks hind samale tasemele – seega, kui börsilt väljuda, siis on see täna parim hetk," leidis Suursoo.

Delli lokaalsetele partneritele, nagu MAX 123 Eestis, on see väga hea uudis, sest näitab ettevõtte juhi usku uude strateegiasse ning annab garantii, et seni valitud suund jätkub, lisas ta.

Huvitav on veel teada, et Delli börsilt lahkumise tehingu finantseerimiseks andis teiste seas 2 miljardit dollarit laenu ei keegi teine kui Microsoft, tõi Suursoo veel välja.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755