Autor: Rainer Saad • 22. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Google’i aktsia on väärt 1000 dollarit?

Google’i aktsia on võitmas uusi tippe, olles murdnud läbi 800 dollari piiri. Wall Streetil arutletakse aga selle üle, kas otsingumootori aktsia võib jõuda 1000 dollarini.

Aastaga on Google’i aktsia tõusnud kuskil 30% ning alates jaanuari algusest üle 10%. Kolmapäeval kerkis Google esimest korda 800 dollari piirist läbi. Nüüd usuvad vähemalt kaks analüütikut, et aktsia võib jõuda 1000 dollarini.

CLSA tõstis Google’i aktsia hinnasihi 1000 dollarini, kuna otsingumootori klikkide pealt teenitud kasum näitas paranemist. Sama tegi ka Bernstein Research, mis nimetas videokanalit Youtube „alahinnatud varaks“ ning lisas, et mobiilid võivad ettevõttele „palju lisaväärtust“ anda. Ka Deutsche Bank on mobiilseadmete tõttu hinnasihi 800 dollarilt 935 dollarile kergitanud.

Pikaaegne Google’i aktsia tõususpekulant Howard Lindzon, kes on ka Stockwits.com’i kaasasutaja ja tegevjuht, ütles Yahoo! Finance'i saatele The Daily Ticker, et analüütikutel on põhjust oma hinnasihte kergitada. „Analüütikutel on põhjus selleks olemas. Google’i tootemargi ümber on palju huvi.“

Hiljuti on sellele kaasa aidanud ka mitu uudist Google’ilt endalt. Sel nädalal teatas Google leiutisest Glass – 1500 dollarit maksvad prillid, mis võimaldavad informatsiooni nutitelefonidega sarnaselt kasutada. Levinud on ka kuulujutud Google’i jaemüügipoodidest, mis hakkaksid otseselt võistlema Apple’i poodidega ning kinnitaks otsingumootori kanda mobiilseadmete ja riistvaraäris. Lisaks avalikustas Google sel nädalal óma puuteekraaniga sülearvuti Chromebook Pixel. Võite ise arvata, kus kavatseb Google seda seadet koos Androidi mobiiliseadmetega müüma hakata. Just nendes samades poodides. 

Kuid see pole veel kõik. Google on laienenud ka päikeseenergia sektorisse, autotööstusesse ning lairibateenustesse.

Vaatamata meedia positiivsetele kajastustele Lindzon praegu Google’i aktsiaid juurde ei osta „Google on kõigi aegade kõrgeimal tasemel kaardistamata piirkonnas,“ märkis ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755