Autor: Ave Lepik • 25. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hirvoja: Eesti on IT-alal bränd

Täna algas Barcelonas maailma mobiilisektori iga-aastane suurüritus Mobile World Congress, kus on esimest korda avatud ka Eestit tutvustav messiboks. EASi juhatuse liikme Martin Hirvoja sõnul on Eestil IT-maailmas juba brändi staatus.

“Eestis toodetakse palju ja head sisu, mida mobiiliturul rahaks teha – Eesti püsib siin tugevas ja järjest kasvavas konkurentsis väga edukalt," kommenteeris EASi juhatuse liige Martin Hirvoja ja lisas: “Eesti on IT-maailmas juba brändi staatuses, seetõttu võimaldab avar riiklik ühisstend Eesti ettevõtetel oma tooteid ja teenuseid paremini tutvustada, sidudes seda meie riigi hea IT-mainega ning aidates kaasa meie IKT-sektori ekspordikasvule."

Eesti messiboksis tutvustavad tooteid ja teenuseid 17 IKT ettevõtet – Regio AS, Sertfitseerimiskeskus AS, Fabolonia OÜ, Fortumo Ltd, Oskando OÜ, Mooncascade OÜ, Cannedapps OÜ, Dream Gurpp OÜ, Elvior OÜ, Girf OÜ, Yoga OÜ, Nutiteq OÜ, Positium OÜ, TaxiPal OÜ, Yep OÜ, NOW!Innovations OÜ ja Surface Labs International OÜ. Lisaks külastavad Mobile World Congressi EMT, Elioni, Tehnopoli, Danske Banki ja mitmete teiste ettevõtete esindajad.

“See on mobiilisektori aasta suurim ja tähtsaim üritus, kus on kohal kõik, alustades mobiilioperaatoritest ja lõpetades telefonide ning mobiilimastitootjatega," rääkis mobiilmakseid pakkuva Tartu ettevõtte Fortumo tegevjuht Martin Koppel. "Kuna magavale kassile jookseb harva hiir suhu, siis on positiivne, et ITL-i ja EAS-i eestvedamisel on koondatud kokku hulk Eesti ettevõtteid, kes ühiselt sellisest mastaapsest üritusest osa saavad," sõnas Koppel.

EMT tehnoloogiadirektor Tiit Tammiste näeb Mobile World Congressi Eesti IKT ettevõtete jaoks hea hüppelauana rahvusvahelisse ärisse. “Kongessil saab iga aasta kokku maailma mobiilivaldkonna koorekiht, seal tehakse teatavaks tööstusharu tähtsaimad uudised ning kujundatakse tulevikutrende. Klassikalise mobiili- ja IKT-sektori kõrval külastavad MWC-d ka teiste suurte tööstusharude nagu pankade ja autotööstuse tippesindajad, sest meie igapäevaelu on üha tihedamalt seotud mobiilsete seadmetega,” ütles Tammiste.

Seitseteist osalevat Eesti ettevõtet leiavad kindlasti palju kontakte, mis võimaldavad jõuda suurte lepinguteni, lootis Tammiste. 

Mobile World Congress 2013 toob kokku maailma edukamate operaatorite, ettevõtete, tootjate ja kaubamärkide juhid ja visionäärid. Messil tutvustatakse Eestit kui innovaatilist IT-riiki, kus on olemas baastaristu (kiire internet, wifi levi, 3G võrk), efektiivne ettevõtluskeskkond (e-riik, e-pangandus, digiallkirjastamine jms) ning Eesti IKT-ettevõtete suutlikkus pakkuda kaasaegseid tehnoloogilisi lahendusi ja avatus uute lahenduste katsetamiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474