2. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple sidus Cooki palga ja aktsiad

Hiljutise aktsialanguse järel rakendas Apple uue poliitika, mille kohaselt peab tegevjuht Tim Cook hoidma vähemalt 10 korda enda aastapalga väärtuses tehnoloogiafirma aktsiaid.

Firma kodulehele ilmunud juhiste järgi on ülejäänud juhatuse liikmed kohustatud hoidma vähemalt kolm korda Apple'i aktsiaid aastapalga väärtuses. Firmas mitte tööd tegevad nõukogu liikmed peavad viis korda enda aastase tasu väärtuses aktsiaid omama.

Tavapäraselt on Apple emiteerinud juhatuse liikmetele jaganud aktsiaoptsioone. 2011. aastal andis Apple Cookile 1 miljon optsiooni, kui Cook asus firma etteotsa pärast Jobsi.

Apple'i aktsia on pärast septembris kõigi aegade tippu tõusmist kaotanud enam kui kolmandiku enda hinnast. Firma lahjema kasvuväljavaate ja langeva aktsiahinna tõttu on kasvanud surve tagastada investoritele osa Apple'i 137 miljardi dollarilisest rahakuhjast.

Reede pärastlõunase seisuga jätkas õunafirma aktsia endiselt langemist. Pärast lõunat oli aktsia 1,7% miinuses, makstes 433 dollarit.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755