Autor: Sirje Rank • 5. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taanil Microsoftiga aegade suurim maksuvaidlus

Taani telekanali DR2 andmeil on Microsoft kistud Taani aegade suurimasse maksuvaidlusse, kus Taani maksuamet nõuab USA IT-hiiult 5,8 miljardi Taani krooni (778 mln euro) suurust summat.

Vaidlus on seotud 2002. a tehinguga, mil Microsoft ostis üles Taani eduka IT-firma Navision, mis oli arendanud välja Microsofti huvitanud tarkvara. Pärast firma ostu kandis Microsoft kõik uue tarkvaraga seotud õigused oma uuest Taani firmast üle madalate maksudega Iirimaale. Just selle manöövri pärast käivadki vaidlused, kuhu on lisaks Taani maksuametile ja Microsoftile kaasatud ka USA maksuamet.

Kui taanlastel õnnestuks see maksuraha koju tuua, saaks sellega ehitada uue superhaigla või kiirtee või maksta 15 000 õpetaja palga, vahendas agentuur ritzau.

Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932