Autor: Ken Rohelaan • 5. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA börsid: Apple langes, Google kerkis

USA aktsiaturul lõpetas S&P 500 sel aastal esimese esmaspäeva rohelises ja Dow jõudis rekordtaseme lähedale, kui investorid said võitu Hiinaga seotud muredest, vahendas CNBC.

Dow Jones: 14 127   +38   +0,27%

Nasdaq: 3182   +12   +0,39%S&P 500: 1525   +7   +0,46%

Apple kukkus 2,42%, kui firmat tabas tagasilöök seoses Samsungiga peetavas patendisõjas. Reedel kärpis föderaalkohtunik rohkem kui 40% vandekohtu määratud 1,05 miljardi dollarilist tasu ning määras uue istungi kahjude määratlemiseks.

Google tõusis 1,9%, kui firma jaoks on tegemist 52-nädalase perioodi kõrgeima tasemega. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kerkinud üle 30%.

Yahoo tõusis 3,46%, kui firma teatel ei plaanita jätkata seitsme tootega, mille hulka kuulub näiteks mobiilile mõeldud BlackBerry rakendus. Samal ajal tõstis Barclays ettevõtte reitingu "overweight" peale, pidades Yahoo osalust Alibabas ja Yahoo Japanis alahinnatuks.

Best Buy tõusis 3,55%, kui Janney Capital ja Bernstein tõstsid firma turuhinda 18-lt dollarilt 21-le ning Bernstein suurendas ettevõtte hinnasihti 12-lt dollarilt 16-le.

Nafta hind lõpetas USA kauplemispäeva -0,77%, 89,98 dollari peal barreli kohta ja kulla hind -0,04%, 1571,70 dollari peal untsi kohta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052