Autor: Rainer Saad • 6. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rainer Nõlvak: suurettevõtted teenivad, inimesed vaesuvad

Dow Jones on jõudnud uue rekordkõrge tasemeni, kuid Microlinki asutaja ning Curonia Researchi nõukogu esimees Rainer Nõlvak usub, et vaatamata sellele lähevad suurfirmad küll rikkamaks, aga inimesed vaesemaks.

„Dow Jones’i tööstusindeks eksisteerib täna minu arvates paralleelreaalsuses. Suurettevõtted teenivad, aga inimesed vaesuvad. On ju Eestiski nii, et Eesti Energia ei kurda, aga tavainimesel on hing kinni. Ma ei näe head põhjust, mis tagaks püsiva tarbijanõudluse sellise hinnataseme õigustuseks, kas siis USAs või mujal,“ ütles ta. „Dow Jonesi indeksi ja USA välisvõla suurus on nagu punkansambel Winny Puhh - ühele tundub väga jube, teisele päris meeldib. Ratsionaalselt on mõlemat raske põhjendada.“

Rainer Nõlvaku eestvedamisel toimus 2008. aastal üle-eestiline koristusaktsioon „Teeme ära“.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112