Autor: Ken Rohelaan • 12. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IDC: iPadide turuosa väheneb

Uuringufirma International Data Corpi (IDC) teatel väheneb käesoleval aastal esimest korda Apple'i iPadide tarnemaht võrreldes Google'i Androidi operatsioonisüsteemi tahvelarvutitega, vahendas Reuters.

IDC andmete järgi peaksid iPadide tarned 2013. aastal moodustama 46% turust, aasta varem oli maht 51%. Androidiga varustatud seadmete kasv peaks ootuste kohaselt tõusma 49%-lise turuosani, mis mullusega võrreldes oleks 7% suurem.

IDC tõstis 2013. aasta tahvelarvutite tarnete prognoosi 190,9 miljoni ühikuni, eelmine prognoos oli 172,4 miljonit ühikut. Eelmisel aastal kasvas IDC andmetel ülemaailmne tahvelarvutite tarne 128,3 miljoni ühikuni, 2011. aastal oli vastav number 72 miljonit.

Microsofti Windows 8 operatsioonisüsteemi kasutavad tahvelarvutid peaksid oma 1%-list turuosa kasvatama 2017. aastaks 7,4%-ni, teatas IDC. Windows RT platvormiga töötavate tahvelarvutite turuosa peaks kuni 2017. aastani jääma alla 3% piiri.

"Tarbijad ei osta Windows RT väärtust. Pikemas perspektiivis peaks Microsoft koos partneritega pigem keskenduma Windows 8 täiustamisele," sõnas IDC.

USA väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 13:16 (Eestis kell 19:16) kukkus Apple Inc 1,17%, Google Inc langes 0,95% ja Microsoft Corpi aktsiahind vähenes 0,25%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755